Vin, mat och människor är lika med gemenskap och Winely.eu är för alla vinintresserade - inte bara några få utvalda. Mat och dryck skapar möten och vi vill vara en del av dessa. För Winely.eu är dryckeskulturen mer än bara vinet på bordet, bredvid maten. Det är från jord till bord - tillbaka till jord igen. Vi uppmuntrar ett ansvarsfullt förhållningssätt till allt från odling och tillverkning till själva dryckesupplevelsen. Nu har du möjlighet att köpa en årsprenumeration på digitala vinupplevelser och provningar. Vi släpper ett nytt avsnitt varje månad och du kan känna dig trygg med att du har gjort ett bra val av material som hjälper dig att reda ut begreppen inom vinets värld. 


Med våra digitala vinupplevelser vill vi inspirera till att upptäcka mer, lära mer och därmed göra medvetna vinval!


Välkommen till Winely!

Följ med på en ny digital vinupplevelse varje månad under ett helt år - hemma i ditt eget vardagsrum.

Lär dig mer om olika druvor, geografiska vinområden, tillverkning, lagring, doft, smak och kanske det viktigaste av allt - när och hur vinerna kan njutas!

Längre ner på sidan hittar du smakprover av kommande avsnitt.

Lär mer om vin, när det passar dig - där det passar dig!
12 betalningar av 80 kr/månad

Prenumeration på digitala vinupplevelser

Nedan ser ni ett urval av våra avsnitt.

Priset gäller för 1 år (2021) och du förbinder dig ej till vidare prenumeration. Ta del av en ny vinupplevelse varje månad under ett helt år. IN VINO VERITAS

960 kr

Årsprenumeration

2021

Priset gäller för 1 år (2021) och du förbinder dig ej till vidare prenumeration. Ta del av en ny vinupplevelse varje månad under ett helt år. IN VINO VERITAS

Winely #2
Från fält till flaska.

Vi lär oss mer om vilka fem faktorer som påverkar vinets smak och kvalitet och provar tre uttrycksfulla, så kallade "terroirdrivna" viner. Häng med från jord till bord!

En värld av bubblor.

Vad innebär de olika termerna för viner som bubblar och hur skiljer de sig åt? Ursprungs-metoden går långt tillbaka och används än idag - vi tar reda på vad den innebär!

Vin & mat i kombination.

Vilka viner passar till vilken typ av mat och vilka kombinationer ska helst undvikas? Ett smakrikt och mycket användbart avsnitt för såväl nybörjare som för alla som lagar mat!

Djupdykning i vinområden.

Vi tolkar vinområden genom att studera den kulturella omgivningen. En djupdykning i historia och geografi, kryddat med vackra vyer och färgstarka smaker.

Druvsorter för vinodling.

Gula, röda, gröna, blå. Små, runda, ovala eller avlånga. Vinstocken Vitis Vinifera ger en oändlig variation på frukten dvs vindruvan - eller är det ett bär?

Vi tolkar etiketten på vinet.

Många är vi som väljer vin utifrån etiketten men vad säger den egentligen? Och kanske det viktigaste av allt - vad säger etiketten om innehållet i flaskan?

Biodynamisk & ekologisk odling.

Vad skiljer den biodynamiska principen från ekologiska odling och hur påverkas vinet av de olika aktiviteterna i jorden? Hur är djur, insekter och övriga växter till nytta.

Mera mat & vin!

Att smaker "gifter sig" har vi både hört talas om och säkert upplevt men hur ska jag egentligen tänka för att varje gång veta vilket vin som passar till maten som lagas?

Lagring och hantering.

Vad händer med vinet efter jäsning? Vilken påverkan har material som stål, cement och trä? Hur hanteras vinet bäst efter lagring och när är vinet redo att njutas?

Winely möter vinmakare.

Winely möter vinmakare från Sydafrika till Sverige, genom Europa. Det blir lärorika samtal och du har möjlighet att ställa frågor om vin både innan och efter mötet.

Vinstocken i olika åldrar.

Den äldsta vinstocken sägs vara över 400 år. Hur påverkas vinets smak av åldern på vinstocken och vad hände efter vinlusen? Vi provar viner från unga och gamla stockar.

Vinprovning - nytta och nöje.

Att njuta av vin är en sak men hur går en vinprovning egentligen till och hur håller DU en för dina vänner? Vi delar med oss av tips och teman för en lyckad middagsbjudning.