I denna grundkurs får vi svar på kluriga frågor som tex vad vin egentligen är och vad vinets 'terroir' betyder för smaken på ett vin. Vi lär oss mer om blå och gröna druvsorter, olika tillverkningsmetoder och givetvis, för den som önskar, provar vi ett antal olika viner, vita såväl som röda. Kursen går utmärkt att delta i för alla som kan lite, eller inget om vin!

Mer om kursen och viner vi rekommenderar att prova till:

  Vinlista
Tillgänglig i dagar
dagar efter du anslutit dig

Från druva till vin, från jord till bord. Häng med på en resa i vinets värld!

En grundkurs i odling och framställning av hantverksvin.

Lär mer om vin, när det passar dig - där det passar dig!
Winely_frånfälttillflaska
Från Fält till Flaska

Hur får kvalitetsviner sin speciella och unika karaktär? ”Vinets terroir” kan beskrivas som kombinationen av vart och hur ett vin produceras. I detta avsnittet följer vi vinets väg från jord till bord och lär mer om vinets 'terroir' och vintillverkning.

Winely_druvskola
Druvsorter för Vinodling

En och samma vinstock - Vitis Vinifera ger en oändlig variation på råvaran i vinet. Men är vindruvan en frukt eller ett bär? Vilka druvor mognar tidigt vs sent och den klurigaste frågan av alla - hur vet man att druvan är mogen? Vi tar reda på värdefull druvfakta!

Winely_Vintro
Vinet i samspel med mat

Vad har vin för vänner och ovänner? Måste alla tänka som sommelierer eller finns det enkla knep att ta till för att hitta balans och harmoni i måltiden? Ett användbart avsnitt som svarar på hur du kan jobba med vinet både som komplement och kontrast till maten du lagar.