Vi hjälper dig gärna att välja tema på provningen. Se ett urval av våra digitala provningar längre ner.


Hur går en digital vinprovning till?


  • Vi börjar med att utgå från vilken vinupplevelse ni önskar. Kanske vill ni utöka era intresseområden eller så önskar ni starta från början med att lära känna olika druvor och vinstilar?  • Ni får en lista med viner, ev passande tilltugg, digitalt provningsmaterial samt tips på vad som behöver förberedas inför provningen.  • Är ni ett större sällskap eller ett företag som önskar offert på en digital vinprovning? Kontakta oss på mail: [email protected] / telefon: 0721-884155.


Prova vin när det passar - där det passar!

Du kan också genomföra köpet direkt här nedan. Du kommer då att kunna delta på någon av våra förbestämda temaprovningar. Datum för dessa hittar ni under sidan 'nyheter'

96 kr

Digital temaprovning

Pris per person

I priset ingår digitalt provningsmaterial samt förslag på tilltugg. Provningen tar ca 1-1,5 timma.

tema toscana
Drömmen om Toscana

Många känner till begreppet ”Chianti-vin” men alla känner kanske inte till att Toscana är indelat i flera olika vinregioner som i sin tur även nyanseras av olika byar och vingårdslägen. I den här provningen kikar vi närmare på områden som Chianti, Chianti Classico och Brunello di Montalcino. Här kan man också välja att prova viner i olika stilar från Chianti Classicos 9 byar. En smakutmaning för nybörjare som van provare.

En värld av bubblor

Mousserande vin förknippas ofta med fest och fira men bubbel är så mycket mer än ett ”festvin”. Det är både ett fantastiskt matvin och ett vin med en spännande historia! I den här provningen tittar vi närmare på olika länders förutsättningar att tillverka mousserande vin och givetvis provar vi också de mest kända druvorna och metoderna som används. Välj gärna tema som tex Champagne, Prosecco eller Cava!

Vin & Mat i kombination

Vad har vinet för vänner och ovänner? Måste alla tänka som sommelierer eller finns det enkla knep att ta till för att hitta balans och harmoni i måltiden? En ”matnyttig” provning som svarar på hur du kan jobba med vinet både som komplement och kontrast till maten du lagar. Vi provar både torra och söta vita samt röda viner i kombination med tilltugg. Kombinera gärna provningen med efterföljande middag.

Djupdykningar

Upptäck Österrikes vackra dalgångar och Ungerns vulkaniska jordmån. Låt dig svepas med av Mallorcas salta vindar och hänföras av Sydafrikas ”wards”. Ni väljer land och vi koncentrerar oss på vinlandets geografi och historia. En djupgående provning kryddad med vackra vyer (bildspel) och färgstarka smaker. Låt oss drömma oss bort i väntan på att kunna resa!

Viner "utanför boxen"

Vad innebär biodynamisk vinodling och hur skiljer sig smaken från konventionell odling? Är det svavel eller histamin som kan ge rodnad/huvudvärk och vilka viner ska man undvika om man har en överkänslighet? Vi provar eko/bio/naturvin och smakar oss fram i den något snåriga djungeln av framställningsmetoder. Välj gärna vita, röda eller kanske orange viner?

Vinlandet Sverige

I ett litet vinproducerande land som Sverige lyfts tillverkarna av vin fram, inte ett specifikt distrikt eller en region. Än så länge har Sverige inte infört några klassificeringsregler av viner, varpå de endast får säljas som bordsviner. Hur smakar svenskt vin och vem är eldsjälarna bakom de satsningar vi nu ser resultat från? Låt oss guida er i vinlandet Sverige!