Om din VIN-PT

Jag heter Sabina Eriksson och har arbetat med vin i över 25 år. En Sommelierutbildning fångade mitt intresse för vin. År 2000 blev jag Sveriges yngsta kvinnliga Sommelier men innan jag klarade examen konstaterade jag att jag behövde åka till en vingård och uppleva det som i mina studieböcker beskrevs som "terroir".

Terroir är idag ett stort intresse och jag utforskar gärna gamla vinmarker såväl som nya intressanta! Jag dricker heller mindre men bättre och aldrig "dåligt" vin.

Men vad är då "dåligt vin"? För att ta reda på vad man dricker brukar jag jämföra detta med att köpa ekologiskt odlade eller ännu hellre, närproducerade råvaror. Vi lägger massor av tid på att må bra i form av träning och hälsa och varför inte göra detsamma när det kommer till vin?

Jag vill vara säker på att bönderna får betalt för sina druvor och att vinet görs på ett så naturligt sätt som möjligt. Detta återspeglas så klart också i smaken på vinet.

Jag grundade winely.eu i ett syfte - att dela med mig av mina erfarenheter, både bra och mindre bra - för medvetna vinval i framtiden!

IN VINO VERITAS!

Färdigställ och gå vidare