Så här går det till!

En minnesvärd middag

genom möten skapar vi minnen och med välmatchande vin och mat skapar vi både smakrika och minnesvärda möten. Ibland för livet!

Här kommer några tips på hur du skapar en minnesvärd kväll:

  1. Bjud in vänner till middag alt knytkalas.
  2. Planera meny och köp hem vin alt fördela inköp av mat och dryck på flera. Tex ett sällskap tar hand om förrätt och förrättsvin osv.
  3. Se över antal glas och planera för dukning och platser.
  4. Är du ensam värd/värdinna för middagen - planera i god tid! Exempel på maträtter som är enkla att förbereda hittar ni under nästa flik. Lägg gärna krutet på det som går att förbereda men se till att ha kvällen ledig för att umgås och njuta. Vänta alltså med disken till dagen efter...

Starta kvällen med ett glas bubbel. Tänker ni mer bubbel under kvällen är den gyllene "regeln" att dricka champagne tidigt, när smaklökarna fortfarande är med i matchen och växla över till tex prosecco eller cava senare under kvällen. Till champagne brukar det vara gott med något salt tilltugg som tex friterat tunnbröd med en klick smetana och lite löj- eller stenbitsrom.

WINELY guidar er digitalt genom att erbjuda två olika upplägg för en lyckad kväll:

Provning 1 'Vinets Terroir' - lär mer om hur odlingsplatser, druvsorter, klimatet och vinmakaren, dvs vinets terroir, påverkar smaken på- och upplevelsen av vinet.

Provning 2 'Vinet & Maten' - lär mer om vinets vänner och ovänner. Ni får ta del av stjärnkocken Håkan Thörnströms tankar, tips och trix för bästa smakupplevelse!

Mer information om exakt hur provningarna går till samt vinlistor får ni när ni har köpt den digitala provningen och loggat in.

Glöm inte - vin är skoj och skapar minnen, ha roligt!

IN VINO VERITAS!

Färdigställ och gå vidare