Mina tankar om året som gick och förhoppningar inför året vi har framför oss.

De val WINELY gör som företag speglar våra värderingar och i år har det blivit tydligare än någonsin att vi är på rätt väg.

I vinvärlden, som så många andra branscher, har det varit ett turbulent år på flera sätt. I slutet av 2019 och början av 2020 härjade förödande bränder i Australien. I Sydafrika infördes inte bara tillfälligt exportförbud pga pandemin utan också ett alkoholförbud för att stävja alkoholproblem. Vinbönder i Frankrike och Italien ställdes inför en annan typ av utmaning då efterfrågan på mousserande viner gick ner avsevärt när fester och bröllop ställdes in.

Men när även vinresor och vinprovningar ställdes in ökade tempot för den digitala vinupplevelsen. Många var företagen som snabbt ställde om och anpassade sig till det ”nya” sättet att arbeta och umgås på. Helt plötsligt var det lika normalt att köpa en flaska vin och anmäla sig till en digital vinprovning som det tidigare hade varit att närvara vid ett fysiskt vinevent.

WINELY’s affärsmodell har sedan starten (juni 2019) varit att utbilda och upplysa inom vin genom att erbjuda digitala vinupplevelser - när det passar dig, där det passar dig.

Det är alltså ”on demand” som är det unika med WINELY.

Vinimportörer, restauranger och vinmakare anpassade sig blixtsnabbt till den digitala upplevelsen. Visst är det svårt att ersätta känslan av en plats genom en skärm eller ruta, men med hjälp av vinets sammansatthet och alla dess komponenter, är det faktiskt möjligt att erbjuda en digital smakresa.

WINELY fortsätter aktivt att lära genom innovationer och ny kunskap. Vi sprider medvetenhet och utbildar - både oss själva och vår omgivning - genom vår plattform winely.eu

WINELY erbjuder den omtänksamma upplevelsen 🌍 och vi strävar varje dag efter att hitta nya sätt och innovativa vägar i vår vision att inspirera till medvetna vinval.

Vår passion är vin och kärleken till människa & miljö bakom varje flaska.

Vin, mat och människor är lika med gemenskap och WINELY är för alla vinintresserade - inte bara några få utvalda. För WINELY är dryckeskulturen mer än bara vinet på bordet, bredvid maten. Det är från jord till bord - tillbaka till jord igen. Vi uppmuntrar ett ansvarsfullt förhållningssätt i allt från odling och framställning - till själva dryckesupplevelsen.

Med våra kurser - som vi kallar för digitala vinupplevelser - vill vi inspirera till att upptäcka mer, lära mer och därmed göra medvetna vinval.

IN VINO VERITAS!